SMEŠTAJ

ISTANBUL

010/3-111-65

PODELI

Termin putovanja: 30.04. – 05.05.2019.

(autobuski prevoz i 3 noćenja sa doručkom)

Istanbul je jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.Grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. 

Program putovanja:

1.dan (30.04.): SRBIJA-ISTANBUL Polazak iz Srbije u popodnevnim časovima (o tačnom vremenu i mestu polaska bićete informisani dan pred put). Direktna, noćna vožnja pored Sofije, Svilengrada i Jedrena. Usputna zadržavanja po potrebi i na graničnim prelazima.

2.dan (01.05.): ISTANBUL Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: Valensov akvadukt,Galata most i kula,Taksim, Dolmabahče saraj…. Nakon razgleda smeštaj u hotel 3*. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan (02.05.)–ISTANBUL Doručak. Fakultativno razgledanje Istanbula, pešačka tura sa vodičem. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, a sada muzeja starog skoro 1500 godina), Topkapi palate (velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika), Hipodroma. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan (03.05.) –ISTANBUL Doručak. Fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem.. Po završetku krstarenja obilazak  Vaseljenske patrijaršije. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan (04.05.): ISTANBUL-SRBIJA Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet, poseta Dolmabahce palate. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju oko 18.00h. po lokalnom vremenu. Vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora i radi obavljanja carinskih formalnosti.

6.dan (05.05.): SRBIJA: Dolazak u Srbiju u ranim jutarnjim časovima. Kraj usluga.

Napomena za putnike koji putuju u republiku Tursku : “ Važnost pasoša mora biti 6 meseci nakon povratka „

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prevoz turističkim autobusom na relaciji navedenoj u programu,
 • smeštaj u hotelu 3* u Istanbulu  na bazi tri noćenja sa doručkom ,(dvokrevetne i trokrevetne sobe, doručak na bazi švedskog  stola),
 • panoramsko razgledanje Istanbula ,
 • organizacija i realizacija programa putovanja,
 • usluge turističkog vodiča/pratioca grupe .

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • individualne troškove putnika,
 • ulaznice  koje nisu navedene u programu putovanja,
 • obavezno zdravstveno osiguranje,
 • doplata za 1/1 sobu 70% od cene aranzmana.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Aja Sofija,  Plava Džamija, Hipodrom = 25€ (cena ibuhvata ulaznice i usluge vodiča)
 • Topkapi palata – 15€ (cena  obuhvata ulaznice i usluge vodiča)
 • Krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske patrijaršije – 20€ (cena obuhvata vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča)
 • Obilazak Dolmabahče palate -30€

DESTINACIJE

IZDVAJAM0