SMEŠTAJ

KRAKOV

010/3-111-65

PODELI

Krakov se nalazi nad rekom Vislom. U prošlosti Krakov je bio prestonica Poljske. Krakov je administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Grad predstavlja saobraćajni čvor, u njemu se ukrštaju važni međunarodni i regionalni putevi kao i železničke pruge. U blizini grada se nalazi i međunarodni aerodrom. Krakov je jedan od najvažnijih kulturnih centara Poljske, mnogi ga smatraju za kulturnu prestonicu države. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine. Svaki dan Krakov poseti između tri i četiri miliona turista. U Krakovu se nalazi 28 muzeja sa Narodnim muzejem na čelu, u kome se nalaze brojne kolekcije poljskog i svetskog slikarstva. Sem toga u Krakovu je i sedište Krakovske Filharmonije.

1. Dan: Beograd – Krakov

Polazak iz Beograda u 19:00h sa parkinga BAS-ove autobuske stanice. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza.

2. Dan: Krakov

Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Razgledanje kraljevskog grada i nekadašnje prestonice Poljske: Stari grad, tvrđava Vavel, katedrala, glavni gradski trg Rinek sa paviljonom Sukienice i Marijackom crkvom, kraljevski put, crkva Svetog Petra i Pavla, Jevrejska četvrt Kazimierc… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3. Dan: Krakov – Aušvic / Birkenau

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Aušvic. U prepodnevnim časovima, odlazak u jedan od najznačajnih simbola svetske istorije, obilazak Aušvica, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke. Povratak u Krakov u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

4. Dan: Krakov – Rudnik soli Vielička

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Krakovu ili fakultativni izlet u Vieličku, jedan od najstarijih rudnika soli u Evropi. Razgledanje rudnika koji ima preko milion poseta godišnje i predstavlja jednu od svetskih atrakcija. Fascinantno zdanje ispod zemlje je iz 12.veka, poznat je kao najstariji i najveći muzej rudarstva na svetu, sa svojim čuvenim skulpturama od soli, podzemnim jezerima i dvoranama, od kojih je najpoznatija kapela Sv. Kinge na dubini 115 metara ispod zemlje. Nakon obilaska, povratak u Krakov. Polazak za Srbiju u večernjim časovima.

5. Dan: Beograd

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL CENA PO OSOBI SPECIJALNA PONUDA

     DAN DRŽAVNOSTI:

14.02 – 18.02.2019.

U centru 3*

109 € 99 €
Van centra 3* 99 €

89  €

DAN ŽENA: 07.03. – 11.03.2019.

U centru 3*

109 € 99 €
Van centra 3* 99 €

89  €

USKRS: 25.04. – 29.04.2019.

U centru 3*

129 € 119 €

Van centra 3*

109 €

99 €

PRVI MAJ: 01.05. – 05.05.2019. U centru 3* 129€

119€

Van centra 3* 109 €

99 €

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja.

*SIGURNI POLASCI IZ NIŠA (PARKING KOD TEMPA) i ČAČKA (ŽELEZNIČKA STANICA) – DOPLATA 20 €; KRAGUJEVCA (TRŽNI CENTAR RODA) – DOPLATA 15 €. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD. *Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je sa parkinga kod Lokomotive

SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA MAKSIMALNO 20 PUTNIKA PO POLASKU.

Doplate i popusti:

• deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,

• treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5 €,

• doplata za 1/1 sobu – 50 €,

• putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30 €.

Aranžman obuhvata:

• prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima),

• dva noćenja sa doručkom (švedski sto) u Krakovu u hotelu sa 3*,

• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,

• razgledanja i obilaske prema programu,

• usluge pratioca grupe, 

• agencijske usluge.

Aranžman ne obuhvata:

• peronsku kartu za ulazak na BAS stanicu – 50 dinara po osobi (plaća se u agenciji)

• fakultativne programe (obavezno prijavljivanje u agenciji zbog ranije rezervacije za grupe)

• individualne troškove,

• međunarodno zdravstveno osiguranje (za osobe do 19 godina 400,00 dinara, od 19 do 70 godina 601,00 dinar i od 71 do 86 godina 1.200,00 dinara).

Cene fakultativnih izleta:

• Aušvic – 25 €,

• Rudnik soli Vielička – 35€ odrasli /30 € deca od 4 do 12godina i studenti do 26 godina –isključivo uz važecu ID studentsku karticu.

SMEŠTAJ U NEKOM OD NAVEDENIH HOTELA ILI SLIČNOM:

HOTEL U CENTRU:

Hotel Wyspianski 3* – se nalazi u samom centru Krakova. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon i internet priključak. Više informacija o hotelu na www.hotel-wyspianski.pl

Hotel Chopin (Vienna House Easy) 3* – Bivsi hotel Chopin, sada nosi novo ime Vienna House Easy, nalazi na oko 1700m od starog grada. Svaka soba poseduje kupatilo, fen,TV, sef, WI-Fi..Vise informacija o hotelu na: http://viennahouse.com/pl/easy-cracow/hotel/w-skrocie.htlm

Basztowy Aparthotel – nalazi se u samom centru Krakova pored hotela Polonia kome i pripada. Svaka soba poseduje kupatilo, TV, Wi-fi. Doručak se poslužuje u hotelu Polonia. Više informacija o hotelu na: www.hotel-polonia.com.pl/aparthotel-basztowa/hotel

HOTEL VAN CENTRA:

Hotel Major 3* – se nalazi na 4 km od centra Krakova. Svaka soba poseduje kupatilo, TV, Wi-fi. Više informacija o hotelu na:

www.majorhotel.pl

Hotel City SM Bussines and Spa 3* – se nalazi na oko 6km od centra grada. Poseduje besplatan parking, kao i bazen i velnes centar koji se mogu koristiti isključivo uz doplatu na licu mesta. Svaka soba ima kupatilo, TV, telefon i WI-Fi . Više informacija o hotelu na: https://www.hotelcity.pl/en/

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 506 / 2010 od 04.03.2010.

DESTINACIJE

IZDVAJAM0